• Volg ons:
nlen

De nieuwe manier van werven: Open Hiring!

Onlangs zagen wij een mooi artikel voorbij komen over een supermarktmanager die zijn recruitment procedure volledig op de schop had gegooid. In het verleden besloot hij nieuwe medewerkers aan te nemen op basis van persoonlijke klik en werkervaring.

Mede door de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt pakt hij het nu heel anders aan. ‘’mensen worden aangenomen ongeacht ervaring of achtergrond. Er is geen sollicitatiegesprek maar een welkomstgesprek. Het gaat erom hoe jij je gedraagt’’. Het principe wat deze supermarktmanager toe heeft gepast heet ‘’open hiring’’.

Open hiring wil zeggen dat je, als je wilt werken, gewoon aan de slag gaat! Iedereen is welkom, ongeacht wat je in het verleden hebt gedaan, wat je opleiding is of wat je werkervaring is. Bij betreffende supermarkt heeft het zijn vruchten afgeworpen. Er zijn al veel mensen gestart met werken die in het verleden niet door de screening zouden komen, en met succes!

Het verhaal van de supermarktmanager heeft ons geïnspireerd om eens verder te kijken dan een CV of eerste indruk! Wij hebben namelijk met enkele partners ook besproken dat wij op een soortgelijke manier mensen kunnen aandragen. Indien iemand écht gemotiveerd is, staat de deur bij ons altijd open!

Mochten certificaten nodig zijn om te kunnen starten, dan kunnen wij dit faciliteren. Zoek jij werk en wil je ook via ‘’open hiring’’ aan de slag bij een van onze opdrachtgevers? Kom dan snel langs voor een persoonlijk welkomstgesprek.

Foto credits: Nappy